Domov  /  Novice

Novice

Z lutkami Prestan je učenje zunanje masaže srca in uporabe defibrilatorja zelo enostavno in učinkovito. Kmalu bo na voljo katalog in spletna stran www.prestan.si samo za lutke Prestan.

  CPR lutke in defibrilator

CPR lutke in defibrilator

Obveščamo vas, da je s 1.10.2012 Defib GmbH kot neposredna podružnica proizvajalca Defibtech USA prevzela zastopstvo za Defibtech za Slovenijo.

Tako sedaj poslujemo kot Defib GmbH podružnica v Sloveniji. Z direktno prisotnostjo v Sloveniji bomo tako nadaljevali uspešno pristotnost ter dodatno povečevali širitev aed mreže. V prihodnje bomo tako imeli še večji povdarek na izobraževanju in strokovni podpori ter ozaveščenosti na področju poznavanja in uporabe AED -jev. Defib GmbH podružnica v Sloveniji je vpisana v AJPES in je davčni zavezanec, tako, da za poslovanje v praksi ne predstavlja nobene razlike za končne kupce.

Zastopstvo Defibtech USA v Sloveniji
Defib GmbH podružnica v Sloveniji
Taborska cesta 4
1290 Grosuplje

 
Davčni zavezanec DA
Davčna številka SI 38742195
Transakcijski računi IBAN SI56 0310 8100 0541 807 (SKB d.d.) 

Tel: 030/ 609-701
Email: info@defibtech.si
Internet: www.defibtech.si

Kaj je vendar ta defibrilator za laike? Silvia Samarin Lovrič, predstavnica Defibtech USA, nas je tam, v bifeju Florjan, edinem v Sloveniji, ki ga ima v lasti gasilsko društvo, podučila, da gre za napravo, ki z električnim šokom povrne in vzpostavi normalno bitje srca. Izvedeli smo, da je srčni zastoj izjemno pogost, v Sloveniji beležijo okoli 5000 takšnih primerov na leto. »Včasih tudi do dvajset ljudi na dan!« doda Silvia z resnostjo, da nas je kar streslo. Razumeli smo: kadar se človek zgrudi pri zavesti, lahko da gre za padec krvnega tlaka, sladkorja, epilepsijo, lahko da gre za čezmerno opitost, kar koli, »toda z naskokom prednjači zastoj srca, srčna kap,« dopolni Samarinova. »V teh primerih je defibrilator kot naročen. Govori namreč slovensko, laiku dosledno pove, kaj storiti, in ga z več kot jasnimi navodili usmerja.«

defibrilator gasilci silvia samarin lovric

 

Povezava na članek v Slovenskih novicah: LINK

Povezava na video posnetek: Dnevnik RTV SLO, TV Vaš kanal
 

 

 

 

Defibrilatorji Defibtech spremljajo vsa strokovna srečanja; srečanje Evropskega sveta za reanimacijo, je eno od ključnih, saj ravno ERC določa smernice za ožiljanje.

 

Defibrilatorji Defibtech na Festivalu za tretje življensko obdobje.

Bili smo na Festivalu na tretje življensko obdobje v Cankarjevem domu. Želeli smo, da se spoznate z defibrilatorjem, preiskusite njegovo delovanje in vidite, da aparat ni noben "bav-bav". Govori slovensko in vas vodi skozi celoten postopek. Prav ničesar ne morete narediti narobe.

defibrilator F3ŽO

defibrilator

Oktobra je v Dublinu potekal mednarodni sestanek Rdečega križa.

Annual meeting of the First Aid Education European Network, Hosted by the Irish Red Cross, Malahide, Co Dublin / 11, 12 and 13 October 2012

Oktobra je v Dublinu potekal mednarodni sestanek Rdečega križa.Udeeležil se ga je tudi Defibtech. Namreč inštalacije defibrilatorjev naj bi povsod bile sestavni del celotnega gibanja v boju proti nenadni srčni smrti in ravno Rdeči križ spodbuja, da se zgodba s tem, ko se defibrilator nekam namesti, še zdaleč ni zaključena. Rdeči križ spodbuja, da smo tudi proizvajalci aktivno vključeni v šolanje za izvedbo TPO z AED , kar Defibtech zagotovo je. Poleg tega, da imamo vrhunske AED-je skrbimo tudi za to, da se z defibrilatoji ve rokovati , oz da se z defibrilatorji spoprijateljimo.

defibrilatorji defibtech silvia samarin lovric

Konec septembra 2012 je v Amiensu v Franciji potekalo srečanje gasilcev celotne Francije.

Defibtech se je udeležil srečanja gasilcev iz celoten Francije ter obiskovalcem sejma predstavil svoje modele defibrilatorjev. Splošna ozaveščenost v Franciji je v primerjavi s Slovenijo na bistveno višjem nivoju. Na razstavnem prostoru so se obiskovalci množično ustavljali in si z velikim zanimanjem izmenjevali mnenja. Ustavljali so se tudi otroci, kateri so nam z velikim veseljem pokazali, da tudi oni vedo izvajati TPO ali temeljne postopke oživljanja, tako pri odraslih kot pri otrocih. Zelo pohvalno. Zelo lepa izkušnja. Hvala Defibtech Francija in hvala vam gasilci, da ste del zgodbe v boju proti nenadnemu srčnemu zastoju.

defibrilator defibtech AED silvia samarin lovric prestan.

defibrilator defibtech AED silvia samarin lovric gasilci

defibriatorji

defibrilator defibtech AED silvia samarin lovric

defibrilatorji silvia samarin lovric

 

<< <  Stran 2 od 6  > >>