Domov  /  Novice

Novice

Vse naše novice objavljamo na naših FB straneh:

Na Mirni defibrilator.
Srčna točka je vsak človek, ki ve, kje je najbližji avtomatski električni defibrilator (AED) in kje je prvi pomagalec, torej človek, ki pozna temeljne postopke oživljanja in zna uporabljati AED. Za AED so bogatejši tudi na Mirni - stoji na Zdravstveni postaji Mirna. Usposabljanje za prve pomagalce bo po praznikih. „Ker je srčni zastoj pogosto vzrok smrti, smo na Mirni veseli projekta Milijon srčnih točk, ki ob pomoči avtomatskega električnega defibrilatorja in pravilno usposobljenih prvih pomagalcev lahko reši življenje, saj vemo, da so pri zastoju srca prve minute najpomembnejše. Verjamem, da se bo kar največ občanov odločilo za usposabljanje za prve pomagalce, hkrati pa tudi, da bo mreža v Sloveniji resnično zaživela,“ je ob današnji predstavitvi AED povedala podžupanja Občine Mirna Barica Kraljevski.   V sklopu vseslovenske akcije Milijon srčnih točk je tako tudi Mirna dobila svoj avtomatski električni defibrilator, s katerim lahko hitro in učinkovito pomagamo pri srčnem zastoju, ko se srce ne krči več, ampak le migeta in zato ne potiska več krvi po žilah. Pomoč z AED je hitra in učinkovita, prve pomagalce pa bo tudi na Mirni že kmalu po praznikih usposabljal Zdravstveni dom Trebnje, ki je nosilec projekta za občine Trebnje, Mirna, Šentrupert in Morkonog-Trebelno Zdravstveni dom Trebnje, koordinator pa Zdenko Šalda, dr. med.

več na linku

Defibrilator v Revozu v Novem mestu rešil življenje. Poglejte si zgodbo na linku RTV SLo. 

Link

Pivška mreža javno dostopnih defibrilatorjev, ki jo zgoščajo s projektom Ponosni, da lahko pomagamo, je skoraj končana.

za več klikni

 Na Preloki pri Vinici so leto sklenili z dobrodelnim koncertom za nakup defibrilatorja, naprave za pomoč pri nenadnem zastoju srca in dokazali, da dobrodelnost še živi.

Preberite prispevek v Dolenjskem listu: link  in oglejte si video prispevek Vaš kanal : link

defibrilator defibtech

defibrilator defibtech

Defibrilatorji Defibtech vam želijo lepe praznike.

Defibrilatorji Defibtech vam želijo lepe praznike.

Zgodba o reševanju življenja z defibrilatorjem je bila predstavljena na 3. memorialnem srečanju dr. Toma Ploja, primer je predstavil Jernej Guzej iz AED baza Slovenije. Prvi šok je bil doveden že 1 minuto po dogodku; po 3.šoku se je vzpostavili spontani krvni obtok - ROSC, reševalci so prišli zatem.

defibrilator defibtech je rešil življenje

 Od leve proti desni: Dr. Silvia Samarin Lovric, Defibtech, Uroš Marčun -preživeli, Dr. Jernej Guzej- AED baza

Stran 1 od 6  > >>