Domov  /  Novice

Novice

Vse naše novice objavljamo na naših FB straneh:

Na Mirni defibrilator.
Srčna točka je vsak človek, ki ve, kje je najbližji avtomatski električni defibrilator (AED) in kje je prvi pomagalec, torej človek, ki pozna temeljne postopke oživljanja in zna uporabljati AED. Za AED so bogatejši tudi na Mirni - stoji na Zdravstveni postaji Mirna. Usposabljanje za prve pomagalce bo po praznikih. „Ker je srčni zastoj pogosto vzrok smrti, smo na Mirni veseli projekta Milijon srčnih točk, ki ob pomoči avtomatskega električnega defibrilatorja in pravilno usposobljenih prvih pomagalcev lahko reši življenje, saj vemo, da so pri zastoju srca prve minute najpomembnejše. Verjamem, da se bo kar največ občanov odločilo za usposabljanje za prve pomagalce, hkrati pa tudi, da bo mreža v Sloveniji resnično zaživela,“ je ob današnji predstavitvi AED povedala podžupanja Občine Mirna Barica Kraljevski.   V sklopu vseslovenske akcije Milijon srčnih točk je tako tudi Mirna dobila svoj avtomatski električni defibrilator, s katerim lahko hitro in učinkovito pomagamo pri srčnem zastoju, ko se srce ne krči več, ampak le migeta in zato ne potiska več krvi po žilah. Pomoč z AED je hitra in učinkovita, prve pomagalce pa bo tudi na Mirni že kmalu po praznikih usposabljal Zdravstveni dom Trebnje, ki je nosilec projekta za občine Trebnje, Mirna, Šentrupert in Morkonog-Trebelno Zdravstveni dom Trebnje, koordinator pa Zdenko Šalda, dr. med.

več na linku

Defibrilator v Revozu v Novem mestu rešil življenje. Poglejte si zgodbo na linku RTV SLo. 

Link

Pivška mreža javno dostopnih defibrilatorjev, ki jo zgoščajo s projektom Ponosni, da lahko pomagamo, je skoraj končana.

za več klikni

 Na Preloki pri Vinici so leto sklenili z dobrodelnim koncertom za nakup defibrilatorja, naprave za pomoč pri nenadnem zastoju srca in dokazali, da dobrodelnost še živi.

Preberite prispevek v Dolenjskem listu: link  in oglejte si video prispevek Vaš kanal : link

defibrilator defibtech

defibrilator defibtech

Z lutkami Prestan je učenje zunanje masaže srca in uporabe defibrilatorja zelo enostavno in učinkovito. Kmalu bo na voljo katalog in spletna stran www.prestan.si samo za lutke Prestan.

  CPR lutke in defibrilator

CPR lutke in defibrilator

Obveščamo vas, da je s 1.10.2012 Defib GmbH kot neposredna podružnica proizvajalca Defibtech USA prevzela zastopstvo za Defibtech za Slovenijo.

Tako sedaj poslujemo kot Defib GmbH podružnica v Sloveniji. Z direktno prisotnostjo v Sloveniji bomo tako nadaljevali uspešno pristotnost ter dodatno povečevali širitev aed mreže. V prihodnje bomo tako imeli še večji povdarek na izobraževanju in strokovni podpori ter ozaveščenosti na področju poznavanja in uporabe AED -jev. Defib GmbH podružnica v Sloveniji je vpisana v AJPES in je davčni zavezanec, tako, da za poslovanje v praksi ne predstavlja nobene razlike za končne kupce.

Zastopstvo Defibtech USA v Sloveniji
Defib GmbH podružnica v Sloveniji
Taborska cesta 4
1290 Grosuplje

 
Davčni zavezanec DA
Davčna številka SI 38742195
Transakcijski računi IBAN SI56 0310 8100 0541 807 (SKB d.d.) 

Tel: 030/ 609-701
Email: info@defibtech.si
Internet: www.defibtech.si

Stran 1 od 5  > >>